• Baseball5

  Het Nederlands Kampioenschap Baseball5 werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Dit jaar was er voor het eerst een U15 kampioenschap. Een Baseball5 team moet bestaan uit jongens en meisjes. Vlin Rietema en Marit Jansen, twee speelsters van de Vipers Softbalschool, hebben met het Scimitars U15 team meegespeeld.

  Vlin en Marit hebben een uitstekend kampioenschap gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen de Tiger Hawks. De dames en heren van team Scimitars bleken twee maatjes te groot voor dit team, er werd gewonnen met 19-2. De tweede wedstrijd was tegen 8ofK. Hier kregen ze iets meer tegenstand maar met 12-5 winst werd het veld verlaten. In de derde wedstrijd sloeg de vermoeidheid enigszins toe. Alle wedstrijden waren tot nu zonder pauzes ertussen. Het sterkere Amsterdam Warriors won met een ruime overmacht.

  Na de nodige rust mochten de Scimitars het tegen de Bedrocks opnemen. Dit werd een hele spannende wedstijd die eindigde in een 5-5 gelijkspel.

  Met deze uitslagen mochten Vlin en Marit met hun teamgenoten de halve finale spelen. De tegenstander was wederom Bedrocks. Er werd een zinderende wedstrijd gespeeld waarna Scimitars er met de winst (6-4) vandoor ging.

   

  In de finale troffen de Scimitars dames en heren weer de Amsterdam Warriors. De eerste inningen gingen gelijk op maar in de derde inning kwam het kantelpunt van de wedstrijd en kwamen de Warriors op voorsprong. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en de eindstang werd 10-6 voor de Amsterdam Warriors.

  Het Scimitars U15 team heeft een mooie tweede plek behaald op dit Nederlands Kampioenschap Baseball5.

  Zie ook https://www.knbsb.nl/events/open-nk-baseball5/