• Instructeurs

 • Alex Nansink (instructeur)

  Alex heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon met honkbal bij HCAW en heeft 16 jaar gehonkbald bij diverse teams. Met HCAW en Pirates speelde hij in de hoofdklasse en hij maakte deel uit van het Nederlandse B-team. Zijn coachloopbaan begon met honkbal bij verschillende verenigingen (Herons, BSC Almere ’90, Cologne Cardinals (Duitsland) en BSV De Zuidvogels).
  17 seizoenen was Alex actief als softbalcoach; In de jaren 2002-2018 bij HCAW en in 2019 bij Almere '90. Het topjuniorenteam van HCAW werd onder zijn leiding twee keer Nederlands kampioen. Hij heeft zes keer een Little League team gecoacht: vijf teams werden Nederlands Kampioen, en een Junior League-team ging als Europees kampioen naar de World Series in de USA.
  Alex heeft een aantal speelsters opgeleid die nu in de Golden League spelen. 

   

 • Hans Snel (instructeur)

  Hans heeft zelf honkbal en softbal gespeeld en begon met coachen toen hij 18 was. Hij heeft bij veel verschillende clubs gecoacht: HCAW, Twins, Ducks, BSV De Zuidvogels, Centrals, TTT, Robur, DS’74, Challengers, Hilversum, en in Slowakije Bratislava en Masks. Een aantal van deze teams hebben met Hans als coach gespeeld op Europese en Slowakijse kampioenschappen.
  Ook internationaal heeft Hans ervaring: hij coachte Slowakije U19, Litouwen U19, Jong Oranje en het Nederlandse B-team op diverse internationale toernooien.
  Verder gaf hij trainingen bij Run ’71 (Oldenzaal), in Italië, bij België U19 en in Antwerpen bij de Borgerhout Squarrels. Hans gaf clinics in Nederland, Duitsland, Italië, België, Zwitserland en Litouwen. Hans is vanaf de start in 2013 betrokken bij de Softbalschool.
  Sinds 2015 is Hans als coach betrokken bij Battle at the Castle softbal. In dat jaar was hij ook een van de trainers van HCAW/Zuidvogels U20.
  In 2017 en 2018 was Hans weer actief bij HCAW/Zuidvogels en vanaf 2019 is is hij verbonden aan BSC Almere '90.

 • Henk van Zijtveld (pitching-instructeur)

  Henk van Zijtveld leerde softballen met de Amerikanen van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Zijn eerste vereniging was VIPS (Maartensdijk), daarna speelde hij voor veel andere teams en verenigingen in Midden-Nederland. Henk speelde in het Rayonteam Midden-Nederland en vanaf 1988 in het Nederlands heren softbalteam. Met dit team speelde hij op het WK (1992) en werd Europees Kampioen (1993). Hij speelde ook een aantal jaren met zijn clubteam om de ESF Cup (o.a. in 2016 met Quick Amersfoort die eerste werd). Elf keer werd zijn clubteam Nederlands kampioen.

  Vanaf zijn 23e jaar is hij trainer/coach van verschillende jeugd softbalteams en dames/heren seniorenteams, o.a. bij Centrals van topsport cadetten en topsport junioren. Samen met Hans Snel trainde/coachte hij de Centrals-dames.
  Henk heeft zich toegelegd op pitchertraining. Zijn bekendste pitcher-leerling is Eva Voortman. Tot vorig jaar gaf hij slagtraining aan de dames-1-teams van Centrals en van landskampioen Olympia Haarlem.  
  Tot voor kort speelde Henk zelf in het heren-1 softbalteam bij Centrals.

   

 • Mandy van der Maas (pitching-instructeur)

  Mandy is begonnen met softballen op 11-jarige leeftijd bij de TIW Survivors in Diemen. Daarna heeft ze 4 seizoenen bij OVVO Amsterdam gespeeld en is toen overgestapt naar de Amsterdam Pirates. Bij Pirates speelde ze de eerste twee jaar bij de Topsport Junioren en vanaf 2014 speelt ze in dames 1 (Silver League, vanaf 2020 Golden League).

  In de jaren 2015 tot en met 2018 kwam Mandy uit voor Oranje U22. Daarmee heeft ze in 2016 goud gewonnen op het EK U22 in Tsjechië en in 2018 zilver op het EK U22 in Slowakije.

   

 • Max Clarijs (catching-instructeur)

  Max Clarijs speelde vanaf zijn jeugd bij de Amsterdam Pirates en werd opgeleid door de Amsterdam Diamonds Baseball Academy. In 2012 maakte hij op 17 jarige leeftijd bij HCAW zijn debuut in de hoofdklasse honkbal. Na 3 seizoenen bij HCAW keerde hij terug naar de Pirates en start dit jaar (2019) met zijn 7e seizoen in de hoofdklasse. In 2017 maakte Max deel uit van de Nederlandse selectie op het WPT toernooi in Rotterdam en speelde sindsdien 8 keer in interlandwedstrijden voor Nederland.

 • Roos-Marijn Kramer (pitching-instructeur)

  Roos-Marijn Kramer is als 5-jarige begonnen bij BSV De Zuidvogels in Huizen waarna zij later bij HCAW, Olympia Haarlem (waarmee zij in 2017 landskampioen werd) en Onze Gezellen heeft gespeeld. Vanaf 2019 komt zij uit voor Terrasvogels in de Golden League.

  Vanaf 2014 zit Roos-Marijn bij de nationale selecties waarmee zij in 2017 het WK U19 heeft gespeeld in Amerika. In 2018 zat zij in de selecties van het EK U19 in Italië en het EK U22 in Slowakije, waar ze de zilveren medaille behaalden. In ditzelfde jaar ontving Roos-Marijn de Riet Vermaat Trofee, een prijs voor de meest veelbelovende jeugdwerpster van Nederland en mocht ze haar debuut maken bij het Nederlands softbalteam.