• Instructeurs voor Vipers MNL

  De onderstaande instructeurs zijn op dit moment actief voor Vipers MNL en worden ingezet voor de diverse opleidingen.

 • Alex Nansink (hitting-instructeur)

  Alex heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon met honkbal bij HCAW en heeft 16 jaar gehonkbald bij diverse teams. Met HCAW en Pirates speelde hij in de hoofdklasse en hij maakte deel uit van het Nederlandse B-team. Zijn coachloopbaan begon met honkbal bij verschillende verenigingen (Herons, BSC Almere ’90, Cologne Cardinals (Duitsland) en BSV De Zuidvogels).
  17 seizoenen was Alex actief als softbalcoach; In de jaren 2002-2018 bij HCAW en in 2019 bij Almere '90. Het topjuniorenteam van HCAW werd onder zijn leiding twee keer Nederlands kampioen. Hij heeft zes keer een Little League team gecoacht: vijf teams werden Nederlands Kampioen, en een Junior League-team ging als Europees kampioen naar de World Series in de USA.
  Alex heeft een aantal speelsters opgeleid die nu in de Golden League spelen. 

   

 • Dervisa Mutic (hitting/fielding-instructeur)

  Dervisa speelt al sinds haar 7e jaar softbal; ze begon bij Zuidvogels en stapte later over naar HCAW. Al in 2013 speelde ze in het Dames1-team van HCAW.
  Als jeugdspeelster deed Dervisa al veel internationale ervaring op. Ze heeft diverse keren meegedaan aan Little League Softbaltoernooien en speelde een aantal keren op het EK en ook eenmaal in de World Series in Seattle. Verder maakt ze deel uit van het U22 'Jong Oranje' softbalteam.
  In de twee seizoenen die ze bij HCAW Dames1 speelde maakte ze de promotie van de 1e klasse naar de Silver League mee. Ze vertrok vervolgens naar Terrasvogels om daar in de Golden League te spelen. Twee jaar later stapte ze over naar Sparks en daar speelt ze nog steeds.
  Haar favoriete veldposities zijn catcher en outfield.
  Sinds kort is Dervisa ook actief als coach bij het heren-1 softbalteam van Alcmaria.

   

 • Henk van Zijtveld (pitching-instructeur)

  Henk van Zijtveld leerde softballen met de Amerikanen van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Zijn eerste vereniging was VIPS (Maartensdijk), daarna speelde hij voor veel andere teams en verenigingen in Midden-Nederland. Henk speelde in het Rayonteam Midden-Nederland en vanaf 1988 in het Nederlands heren softbalteam. Met dit team speelde hij op het WK (1992) en werd Europees Kampioen (1993). Hij speelde ook een aantal jaren met zijn clubteam om de ESF Cup (o.a. in 2016 met Quick Amersfoort die eerste werd). Elf keer werd zijn clubteam Nederlands kampioen.

  Vanaf zijn 23e jaar is hij trainer/coach van verschillende jeugd softbalteams en dames/heren seniorenteams, o.a. bij Centrals van topsport cadetten en topsport junioren. Samen met Hans Snel trainde/coachte hij de Centrals-dames.
  Henk heeft zich toegelegd op pitchertraining. Zijn bekendste pitcher-leerling is Eva Voortman. Tot vorig jaar gaf hij slagtraining aan de dames-1-teams van Centrals en van landskampioen Olympia Haarlem.  
  Tot voor kort speelde Henk zelf in het heren-1 softbalteam bij Centrals.

   

 • Laura Wissink (catching-instructeur)

  Laura begon met softbal op 7-jarige leeftijd bij Tex Town Tigers. In april 2012 maakte ze haar debuut in de hoofdklasse. In het seizoen 2020 maakte zij de overstap naar Quick Amersfoort.
  Als jeugdspeelster heeft ze namens Nederland meegespeeld in het Senior League toernooi in Italie. En sinds 2017 speelt Laura voor het Nederlands softbalteam.
  Als slagvrouw hoort ze bij de top van de Golden League. In in 2018 won zij de KNBSB award voor beste slagvrouw.
  In het veld speelt ze op diverse infield-posities, maar vooral als catcher.
   
 • Roos-Marijn Kramer (pitching-instructeur)

  Roos-Marijn Kramer is als 5-jarige begonnen bij BSV De Zuidvogels in Huizen waarna zij later bij HCAW, Olympia Haarlem (waarmee zij in 2017 landskampioen werd) en Onze Gezellen heeft gespeeld. Vanaf 2019 komt zij uit voor Terrasvogels in de Golden League.

  Vanaf 2014 zit Roos-Marijn bij de nationale selecties waarmee zij in 2017 het WK U19 heeft gespeeld in Amerika. In 2018 zat zij in de selecties van het EK U19 in Italië en het EK U22 in Slowakije, waar ze de zilveren medaille behaalden. In ditzelfde jaar ontving Roos-Marijn de Riet Vermaat Trofee, een prijs voor de meest veelbelovende jeugdwerpster van Nederland en mocht ze haar debuut maken bij het Nederlands softbalteam. 

   

 • Tammie Lijbers (catching-instructeur)

  Tammie speelde al op haar 7e jaar bij SVHV Schiedam. Later volgde ze de softbalopleiding bij de Blue Angels en speelde ze bij de Gophers in Maassluis. Daarna is ze overgestapt naar Twins in Oosterhout en vanaf 2016 speelt zij bij Sparks in Haarlem.
  Als speelster van Jong Oranje heeft Tammie in 2017 deelgenomen aan het WK U19 in Florida en aan het EK U19 in Italië.
  In 2019 speelde Tammie bij Chipola College in Florida.