• Op 28 oktober start de 5e editie van de Softbalschool!

  Inschrijving voor de Pitchingschool en de Hitting Winterschool/Positietraining is gesloten, alle groepen zijn vol. 
  De softbalschool wil jonge softbalsters begeleiden bij het verbeteren van hun techniek en het krijgen van beter inzicht. Tijdens de winterstop worden er 8 trainingen gegeven.
  Wie zijn de trainers?
  Hoofdtrainer van de softbalschool is oud international Madelon Beek, zij wordt geassisteerd door o.a. Alex Nansink, Sanne Helmig en Xanthe Fleurkens.
  Madelon speelde tot 2008 in het eerste damesteam van HCAW in de hoofdklasse en ze maakte bijna 10 jaar deel uit van het Nederlandse Team. Met het Nederlands Team eindigde ze als zevende op de Olympische Spelen in Atlanta (1996). Nu is ze hoofdcoach van het Heren-1 softbalteam van Zuidvogels dat in de hoogste klasse uitkomt.
  Alex Nansink is de huidige coach van het U17-team van HCAW en hij heeft vanaf begin juli ad interim de coaching van dames-1 van HCAW op zich genomen.
  Sanne Helmig speelde tot vorig jaar in dames-1 van HCAW en stapte toen over naar dames-1 van Centrals, dat in de Silver League uitkomt.
  Xanthe Fleurkens speelde afgelopen seizoen in dames-1 van HCAW in de Silver League.
  De Pitchingschool wordt geleid door Henk van Zijtveld; hij krijgt assistentie van Mandy van der Maas.
  Henk is vanaf zijn 23e jaar trainer/coach van verschillende jeugd softbalteams en dames/heren seniorenteams, o.a. bij Centrals. Hij heeft zich toegelegd op pitchertraining. Zijn bekendste pitcher-leerling is Eva Voortman. Henk gooit zelf bij de slagtraining van huidig landskampioen Olympia Haarlem en hij speelt in het heren-1 softbalteam van Centrals.
  Mandy van der Maas is pitcher in het dames-1-team van Amsterdam Pirates, dat uitkomt in de Silver League.