• Softbalschool

  De inschrijving voor de softbalschool is gesloten.

  De softbalschool wil jonge softbalsters begeleiden bij het verbeteren van hun techniek en het krijgen van beter inzicht. Je kunt heel veel bereiken als je de motivatie en het doorzettingsvermogen hebt! De trainingen van de softbalschool worden dit jaar gegeven door de zeer ervaren oud-international Madelon Beek met assistentie van enthousiaste softbalsters die in het Nederlands team en/of de Golden League spelen of gespeeld hebben. Zij kunnen je helpen om tijdens de winterstop 8 weken lang te werken aan je techniek. De Pitchertraining wordt gegeven door Henk van Zijtveld. Hij is oud-jeugdtrainer van Eva Voortman. Bij de dames 1 van landskampioen (2017) Olympia Haarlem verzorgt hij de pitching- en slagtraining. 
  We zullen de deelneemsters op basis van niveau in groepjes bij elkaar indelen. Op deze manier leert iedereen het meest. We zullen de groepsindeling, als dat nodig is, steeds weer aanpassen.

  Er zijn twee soorten trainingen:

  §  Pitchertraining: er is één groep pitchertraining, die ingedeeld wordt op basis van niveau. Er kunnen maximaal 10 pitchers  geplaatst worden.

  §  Hitting Winterschool/Positietraining (16 plaatsen): goed slaan is moeilijk! Tijdens de Hitting Winterschool werk je aan het  verbeteren van je slagtechniek. Bij de Positietraining staan fielden, vangen, gooien en specifieke situaties centraal.  Een must voor veldspeelsters!

  De softbalschool is voor alle softbalsters van 8 t/m 18 jaar. 
  Locatie: HCAW trainingshal, Zanderijweg 4-6, 1403 XV Bussum.
  Data: de softbalschool 2018 start op woensdag 17 oktober. Er zijn in totaal 8 trainingen waarvan 7 op de zaterdagmiddag (3 november, 10 november, 17 november, 24 november, 1 december, 8 december en 15 december).

  Tijd:

  14.00-15.00 uur Pitchertraining
  15.00-16.30 uur Hitting Winterschool/Positietraining

  Op de woensdagavond zal er (éénmalig) getraind worden,

  18.30-19.30 uur Pitchingtraining

  19.30-21.00 uur Hitting Winterschool/Positietraining

  Kosten: € 95,- *


  * Als je twee soorten trainingen wilt volgen, krijg je 10% korting en zijn de kosten € 171,-.
  De kosten dienen vóór 8 oktober 2018 te zijn overgemaakt op NL18RABO0314223665 t.n.v. Stichting Slow- en Fastpitch Nederland  onder vermelding van "Vipers Softbalschool 2018" en de naam van de speelster. Bij annulering van de inschrijving zijn wij genoodzaakt € 19,- administratiekosten in rekening te brengen.

  Let op! Contante betaling bij de zaal is niet mogelijk.

  De indeling wordt gemaakt op volgorde van inschrijving, dus aarzel niet en vul het inschrijfformulier vandaag nog in! Je krijgt per e-mail bericht zodra de groepsindeling bekend is.

  Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail aan info@vipersmnl.nl.

 • Eva Voortman en de Softbalschool

  Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met de Softbalschool van HCAW; ik was zelf nog jong en redelijk onervaren als trainer. Elke winter organiseert de Softbalschool een reeks van 8 weken van trainingen, verzorgd door verschillende coaches en trainers uit Midden-Nederland en door veel Nederlands Team speelsters, en het is bijna een winter masterclass met kennis en vaardigheden voor het softballen. Ik kon er zelf als toen nog beginnend trainer mooi ook veel leren van de andere trainers. De ‘vaste’ meiden zijn over de jaren meegegroeid en zo werd het dit afgelopen jaar een zeer divers programma waar alle onderdelen van het spel aan bod kwamen met iedere week opnieuw gespecialiseerde trainers voor elk onderdeel. De school leert van zichzelf en met steeds weer nieuwe aanvullingen en ideeën is het elk jaar weer een goede en leuke plek om de nieuwste oefeningen en technieken uit te proberen.
  Voor mijzelf is het dus een leerschool geweest voor het training geven en het doorgeven van mijn kennis, voor de meiden (ik hoop dat ze dat zelf ook bevestigen) is het een mooie kans om 8 weken lang kennis te maken met nieuwe meiden, nieuwe trainingen, nieuwe coaches en is er gelijk een basis gelegd voor het nieuwe seizoen.
  Ik zou willen dat de school er was geweest toen ik de leeftijd van deze meiden had ;)
   
  Eva Voortman
  International Nederlands Dames Softbal team en speelster bij Olympia Haarlem