• Softbalschool

   

  Vipers Softbalschool
  De softbalschool wil jonge softbalsters begeleiden bij het verbeteren van hun techniek en het krijgen van beter inzicht. Je kunt heel veel bereiken als je de motivatie en het doorzettingsvermogen hebt! Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom; het doet er niet toe hoe lang je al speelt of bij welke club je zit.
  De trainingen van de softbalschool worden gegeven door ervaren softbalsters en instructeurs met ervaring in het Nederlands team, de Silver League of de Golden League. Zij kunnen je helpen om tijdens de winterstop 8 weken lang te werken aan je techniek.
  Dit jaar worden de Hittingtrainingen gegeven door Alex Nansink.
  De Pitchertraining wordt gegeven door Henk van Zijtveld; hij wordt geassisteerd door Mandy van der Maas. Henk verzorgt ook de pitching- en slagtraining bij het dames 1 team van Olympia Haarlem en hij is oud-jeugdtrainer van Eva Voortman.
  De Catchertraining wordt gegeven door Max Clarijs. Hij is catcher van honkbal hoofdklasse team van L&D Amsterdam Pirates.

  We zullen de deelneemsters op basis van niveau in groepjes bij elkaar indelen. Op deze manier leert iedereen het meest. We zullen - als dat nodig is - de groepsindeling steeds aanpassen.

  Er zijn drie soorten trainingen waar je je voor kunt aanmelden (combinaties zijn ook mogelijk):
  Pitchertraining: De groepen worden ingedeeld op basis van niveau. Per groep kunnen er maximaal 10 pitchers  geplaatst worden.
  Catchertraining:  De groepen worden ingedeeld op basis van niveau. Per groep kunnen er maximaal 10 catchers geplaatst worden.
  Hitting Winterschool (8 plaatsen per groep): Goed slaan is moeilijk! Tijdens de Hitting Winterschool werk je aan het  verbeteren van je slagtechniek. 

   

  Voor wie    De softbalschool is voor alle softbalsters van 8 t/m 18 jaar. 
  Waar          HCAW trainingshal, Zanderijweg 4-6, 1403 XV Bussum.
  Wanneer    12 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7 en 14 december 2019.
                     pitchingtraining en catchertraining: 14.00 - 15.15 (groep 1) en 15.15 - 16.30 uur (groep 2)
                     hitting: 14.00 - 15.15 (groep 1) en 15.15 - 16.30 uur (groep 2)
  Kosten        € 90,- *, te voldoen voor de start van het programma.

  * Als je twee soorten trainingen wilt volgen, krijg je 10% korting en zijn de kosten € 162,-.

  De kosten dienen vóór 1 oktober 2019 te zijn overgemaakt op NL18RABO0314223665 t.n.v. Stichting Slow- en Fastpitch Nederland  onder vermelding van "Vipers Softbalschool 2019" en de naam van de speelster. Bij annulering van de inschrijving zijn wij genoodzaakt € 19,- administratiekosten in rekening te brengen.

  Let op! Contante betaling bij de zaal is niet mogelijk.

  De indeling wordt gemaakt op volgorde van inschrijving, dus aarzel niet en vul het inschrijfformulier vandaag nog in! Je krijgt per e-mail bericht zodra de groepsindeling bekend is.

  Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail aan info@vipersmnl.nl.

 • Eva Voortman en de Softbalschool

  In 2013 kwam ik in aanraking met de Softbalschool. Ik was zelf nog jong en redelijk onervaren als trainer. Elke winter organiseert de Softbalschool een reeks van 8 weken van trainingen, verzorgd door verschillende coaches en trainers uit Midden-Nederland en door veel Nederlands Team speelsters, en het is bijna een winter masterclass met kennis en vaardigheden voor het softballen. Ik kon er zelf als toen nog beginnend trainer mooi ook veel leren van de andere trainers. De ‘vaste’ meiden zijn over de jaren meegegroeid en zo werd het dit afgelopen jaar een zeer divers programma waar alle onderdelen van het spel aan bod kwamen met iedere week opnieuw gespecialiseerde trainers voor elk onderdeel. De school leert van zichzelf en met steeds weer nieuwe aanvullingen en ideeën is het elk jaar weer een goede en leuke plek om de nieuwste oefeningen en technieken uit te proberen.
  Voor mijzelf is het dus een leerschool geweest voor het training geven en het doorgeven van mijn kennis, voor de meiden (ik hoop dat ze dat zelf ook bevestigen) is het een mooie kans om 8 weken lang kennis te maken met nieuwe meiden, nieuwe trainingen, nieuwe coaches en is er gelijk een basis gelegd voor het nieuwe seizoen.
  Ik zou willen dat de school er was geweest toen ik de leeftijd van deze meiden had ;)
   
  Eva Voortman
  International Nederlands Dames Softbal team en speelster bij Olympia Haarlem