• Softbaltoernooi DE NIEUWE ERF, 4 en 5 maart 2017 Sporthal \'t Kwadraat Tilburg

  Van Noord naar Zuid! In het weekend van 4 en 5 maart j.l. nam het VIPERS team deel aan een door de Bandits georganiseerd tweedaags indoortoernooi in de prachtige sporthal ’t Kwadraat in Tilburg: een bruisend hart voor allerlei sporten en tegelijkertijd ook een doolhof. Zowel speelsters als ouders verdwaalden regelmatig en vonden gesloten deuren op hun pad, waarna rechtsomkeert gemaakt moest worden om een andere route te proberen.
  Aan dit toernooi namen acht U17-teams deel:
  Rebels, Wild Cats, VIPERS, UFSA, USA, Brabant Bandits Blue/Orange en Brabant Bandits Orange/Blue gingen met elkaar een sportieve strijd aan..
  Tijdens de U17 wedstrijden werden tegelijkertijd ook U14 wedstrijden gespeeld waarvoor zelfs een team uit Italië was gekomen: enthousiaste meisjes en jongens waarmee ons VIPERS-team van het begin af aan een klik had. De VIPERS werden zelfs door de Italiaanse speelstertjes geïnterviewd voor een schoolopdracht.
  In de eerste wedstrijd tegen de Wild Cats werd goed gespeeld, de meiden waren echter nog niet helemaal wakker en daardoor net niet alert genoeg. Dit was wel anders tegen Bandits Orange/Blue en de zege ging dan ook verdiend naar de VIPERS.
  Hierna volgde een wedstrijd tegen Bandits Blue/Orange die helaas verloren werd. Hoe fit en uitgerust de meiden in de tweede wedstrijd ook speelden,  nu ontbrak het hen aan energie, strijdlust en zelfvertrouwen.
  Zondagochtend deed zich een mooie uitdaging voor waar onze meiden niet voor terug deinsden: ondanks twee verloren wedstrijden van de dag ervoor spelen om een plek in de finale. Het werd een mooie wedstrijd met boeiende acties  die resulteerde in winst voor onze VIPERS. En zo stonden Wild Cats en VIPERS in de finale weer oog in oog met elkaar...en ook nu ging de overwinning naar Wild Cats.
  Waar VIPERS vanuit Veendam met een mooie derde prijs op zak naar huis reden bemachtigden zij nu een prachtige tweede plek waar zij trots op mogen zijn.
  Einduitslag:
  1 Wildcats
  2 VIPERS
  3 UFSA
  4 USA
  5 Brabant Bandits Blue/Orange
  6 Brabant Bandits Orange/Blue
  7 Rebels
  8 Mustangs