• Strijd om de Dino Cup, zondag 5 februari 2017 Sorghvliethal Veendam

  Begin januari nog maar net begonnen met de "vroege zondagochtend-trainingen" van de VIPERS Softbalacademie MNL  en het eerste toernooi naderde al met rasse schreden: zondag 5 februari zouden 5 United Fastpitch Softbalacademies gaan strijden om de Dino Cup, georganiseerd door Stichting Dino.

  En zo vertrokken we, voor ons gevoel " in het holst van de nacht",  richting het Noorden.
  De wedstrijden zouden door Softbaldino Webstream TV uitgezonden worden, zodat ook de thuisblijvers de eerste wedstrijden van onze VIPERS zouden kunnen volgen.
  Het was even een beetje wennen en aftasten, zo’n eerste toernooi met een nieuw VIPERS team dat voor dit toernooi aangevuld werd door een speelster van Blue Angels.
  De eerste wedstrijd tegen de Meiden van het Noorden werd echter zeer ruim gewonnen, goed voor het zelfvertrouwen! Daarna direct gevolgd door een wedstrijd tegen BA Rebels en aansluitend tegen Mustangs USA.  Alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Na een welverdiende pauze volgde de beslissende wedstrijd tegen BA Bandits die uiteindelijk verloren werd. Er waren bijzonder mooie acties te zien, de vermoeidheid sloeg echter toe.
  Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek uit de uitslag: zowel Bandits, Mustangs als VIPERS bleken gelijk geëindigd te zijn. Op runsaldo belandde Bandits op de eerste plaats, Mustangs op de tweede en ons VIPERS team op een mooie derde plaats. BA Rebels eindigde als vierde, Rebels als vijfde en de Meiden van het Noorden op de zesde plaats.
  Tenslotte werd als toegift een wedstrijd gespeeld van het Allstarteam ( samengesteld met afgevaardigde speelsters uit alle teams) tegen Blue Angels. Mooi om te zien hoe speelsters die uiteraard niet gewend zijn met elkaar te spelen op elkaar vertrouwen en er voor gaan. Het Allstarteam won deze wedstrijd.
  De kop is eraf! Het was een leuk toernooi met, als vanouds, veel trouwe VIPERS supporters op de banken.