• Catchingschool Softbalacademie Vipers MNL

  Softbalacademie Vipers MNL is een Catchingopleiding gestart in nauwe samenwerking met Max Clarijs. Max werkte al eerder samen met de Vipers als catching-instructeur. We hebben samen geconstateerd dat er behoefte bestaat aan een goede catcheropleiding in deze regio.

  De ervaring leert dat catchingtrainingen bij verenigingen soms onvoldoende aandacht krijgen of dat de mogelijkheden hiervoor onvoldoende aanwezig zijn.
  De catcher heeft in het softbalspel een hele belangrijke rol. Catching is fysiek zwaar en is tactisch erg belangrijk voor het functioneren van het hele team. In het veld heeft de catcher een coördinerende taak, zij moet op elk moment in de wedstrijd de situatie goed kunnen inschatten en moet onmiddeljk kunnen handelen. Bij softbal zijn er voor catchers, net als voor pitchers, aparte trainingsprogramma's.
   
  Max Clarijs, catcher van hoofdklasser L&D Amsterdam Pirates, en de softbalacademie Vipers Midden Nederland hebben de handen ineen geslagen en een winterprogramma opgesteld voor ambitieuze catchers in deze regio. Samen willen we zorgen voor méér en kwalitatief betere catchers. Dit is een ideaal programma  voor speelsters die zich verder willen ontwikkelen als catcher.
   
  Het programma
  Het programma bestaat uit 8 trainingen in de maanden oktober tot en met december. Dit intensieve programma omvat trainingen, videoanalyses en individueel uitgewerkte programma’s. Om de kwaliteit van de training te waarborgen plaatsen we maximaal 10 speelsters per lesuur.  Max werkt samen met een assistent-trainer om iedereen voldoende aandacht te geven. Naast de catchers zijn ook hun coaches/trainers van harte welkom en Max hanteert hiervoor het ‘train de trainer’-principe.
   
  Voor wie
  Dit winter programma is voor jonge (startende) catchers en voor meer ervaren catchers die het beste uit zichzelf willen (blijven) halen.
   
  Wanneer en waar
  Het gaat om 8 zaterdagen van 12 oktober t/m 14 december 2019. Inschrijven vóór 1 oktober.
  Er komen twee groepen van maximaal 10 speelsters. Groep 1 traint van 14.00 tot 15.15 uur en groep 2 van 15.15 tot 16.30 uur. De indeling wordt kort na de sluitingsdatum bekend gemaakt.
  Locatie: HCAW, Zanderijweg 4-6 in Bussum.
   
     Let op: het programma voor 2019 is al vol.
      
   
  Kosten
  De kosten voor deelname aan de Catchingschool bedragen  €90,- per deelneemster.
   
  Aanmelden
  Heb je belangstelling? Meld je aan en we nemen snel contact met je op.
  Klik hier om het aanmeldingsformulier in te vullen.
   
  Het inschrijfgeld dient vóór 1 oktober 2019 overgemaakt te worden op bankrekening NL18RABO0314223665, t.n.v. Stichting slow- en fastpitch Nederland.
   
  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Richard Spermon, e-mail: info@vipersmnl.nl.