• Wat is Little League

  Wat is Little League?
  Little League Softball is een Amerikaanse sportorganisatie die sinds 1974 over de hele wereld honkbal- en softbaltoernooien voor jeugd organiseert. Op dit moment zijn er ongeveer 300.000 speelsters in meer dan 25 landen die mee doen aan Little League Softball programma’s. Het doel van de organisatie is het ontwikkelen van de softbal sport, het verbeteren van het zelfbeeld van de spelers, het bevorderen van samenwerken in het team, sportiviteit en het ontwikkelen van leiders.
   
  Little League in Midden-Nederland
  Regio Midden Nederland is bijna altijd vertegenwoordigd in alle leeftijdsklassen van het Little League programma: Little League, Junior League en Senior League.
  Meedoen met Little League betekent voor speelsters dat zij via een regionaal programma extra kunnen trainen met het vooruitzicht wedstrijden te kunnen spelen tijdens het Nederlands Kampioenschap Little League in mei/juni. Wie weet behoren deelname aan het Europees Kampioenschap of zelfs de World Series in Amerika tot de mogelijkheden.
   
  Door deel te nemen aan Little League krijgen de jeugdspeelsters de kans om door middel van trainingen en selectie een plaats te verwerven in één van de regionale teams van Midden-Nederland.
  In onze regio beginnen we in maart met wekelijkse binnentrainingen om vervolgens tot een selectie te komen om het NK te spelen in juni. Meestal vinden deze trainingen plaats op de verschillende velden van de vertegenwoordigde clubs, maar dit kan per jaar verschillen.
  Kijk hier of jij ook tot onze regio behoort om je in te kunnen schrijven voor ons programma.
   
  Op de website van Little League Nederland staat alle informatie die je wilt weten over deelname aan een van de Little League programma’s.